Kattenopvang Waasland

In 2003 haalde ik twee uiterst lieve katten in huis. Beiden vondelingetjes, Mellow & Kiara. In de herfst van 2017, beiden op 14,5 jarige leeftijd, overleden ze.

We waren eerst niet van plan terug een kat te nemen. We hadden immers nog steeds onze super-enthousiaste cocker spaniël Túrin. Maar na een tijdje begon het toch te kriebelen. Ik zocht wat rond en kwam terecht bij de Kattenopvang Waasland, waar ze gevonden katten en kittens niet in een asiel plaatsen, maar in tijdelijke opvanggezinnen.

Ik had weinig vereisten voor onze toekomstige kat. Het enige was dat hij of zij enigszins overweg moest kunnen met onze hond. Ze verzekerden mij dat met een goede intro dit voor zowat alle volwassen katten succesvol is. En of ik misschien interesse had om Zorro te adopteren… Ik was meteen verliefd!

zorro

Zorro is een zwarte kater, van tussen de 4 en de 8 jaar. Hij was vroeger een straatkat en werd meer dood dan levend binnengebracht bij de kattenopvang: niesziek, uitgemergeld, en met een zware oor- en sinusinfectie aan beide kanten. Deze fantastische organisatie geeft katten echter niet zomaar op. Zorro had twee zware operaties nodig, gesponsord door een aantal lieve meters en peters, en vervolgens een lange revalidatie. Hij houdt wel een aantal mankementjes over aan zijn operaties: hij houdt zijn hoofdje schuin, wandelt niet recht en snurkt nogal. Voor ons maakt dat gelukkig niets uit!

Zorro geniet sinds eind augustus 2018 bij ons thuis van een rustig leventje. Hij ligt graag in het mandje, is vriendjes met Túrin (onze hond) en kijkt graag door het raam naar buiten. Hij heeft al eens wat pootjes op het terras en in de tuin gezet, maar vindt dat toch nog best spannend. Voorlopig blijft hij het liefst binnen.

Elke dag zie ik weer hoe hij geniet en zonder de kattenopvang was deze lieve kater er niet meer geweest. De kosten voor zijn herstel moeten enorm geweest zijn. Daarom heb ik besloten om iets terug te doen voor deze fantastische organisatie. De opbrengst van alle handwerkjes die ik ga verkopen, schenk ik volledig aan hen.

Hoe ik het ga doen met een webwinkeltje, weet ik nog niet zo goed. Dat moet ik dus nog even gaan uitzoeken 🙂 In december ga ik wel wat spulletjes proberen verkopen op een homesale en een lokale kerstmarkt – meer daarover later 🙂

Ik hoop dat ik een mooie bijdrage zal kunnen leveren aan deze organisatie. Als je benieuwd bent naar meer, kan je hun website even bekijken.

Totale opbrengst voor de Kattenopvang Waasland in 2018: €104,37
Totale opbrengst voor de Kattenopvang Waasland in 2019: €231.82